Restaurant Behrnt

Restauranten åbner i påsken 2023

Nyt ungt og energisk par i Restaurant Behrnt

Vi er et ungt og energisk par fra Midtjylland, som glæder os til den kommende sæson i Restaurant Behrnt på Ballen Badehotel. Vi ser frem til ø-livet, lækre lokale råvarer og en masse dejlige gæster. 

 

Martin er uddannet fra Grand Hotel Struer tæt på Limfjordens største lystbådehavn. Han har tilbragt de sidste 8 år i Aarhus, hvoraf 4 af dem har været på Restaurant Mejeriet på Vilhelmsborg som køkkenchef og er der blevet anerkendt med Michelin Plate fra 2019, 2020, 2021 og 2022. Martin bruger sin fritid på at fiske og håber da også at kunne fange nogle fisk på Samsø. 

 

Stephanie har arbejdet mange år på café/restaurant i Silkeborg og senest på Restaurant Mejeriet på Vilhelmsborg som restaurantchef. Efter folkeskolen lå hendes interesse et andet sted, så hun er uddannet beklædningshåndværker og derefter modelkonstruktør, men hun forelskede sig hurtigt i restaurationsbranchen og har ikke været væk fra den siden.

 

Vi og alle fra Ballen Badehotel glæder os til at byde jer velkommen. 

 

Med venlig hilsen

Martin og Stephanie

Restaurant Behrnt

På Restaurant Behrnt sætter vi en ære i at sammensætte menuer med Samsø som omdrejningspunkt. Vi finder stor inspiration fra den lokale fisker, avlernes marker og skovens vilde urter. Så både naturen og det lokale er i fokus. 

 

Vores menuer kommer derfor også til at bære præg af det danske landkøkken med inspiration fra det franske, hvor vi stræber efter at skabe fornyelse og at følge årstidernes skiften.

I forårets spæde start hvor de små asparges og urter titter frem, vil vores kokke bruge nænsomme tilberedningsmetoder, så den rene og fine smag kommer til udtryk. Vi vil altid give dig en del af Samsø på tallerkenen. 

 

Vores tjenere vil sørge for nøje udvalgte vine, som er tilpasset menuen. Øl og saft fra de lokale og et lille udvalg af after dinner spiritus.

 

Vi præsenterer den samske natur i tæt samarbejde med øens stolte dyrkere og jægere og bearbejder alle råvarer med respekt og ydmyghed for øens kultur.

Vores smilende kokke og tjenere står klar med forfriskende drikke og smagfulde retter, så du bare skal koncentrere dig om at nyde dit ophold.

A la carte Menu – september

Forretter

Varm røget laksetatar

m. citron, løg, capers, peberrod & vild brøndkarse
185,-

Carpaccio af oksefilet

m. tomat, basilikum, øens salater, mandler & Gammel Knas
168,-

Cremet hummerbisque

m. dampet flynder, urter & lakseæg
195,-

Auberginekaviar (vegan)

m. tomat, olivenolie, citron & spirer
168,-

Hovedretter

Hvidvinsdampet rødtunge

m. kartofler, friskbælgede ærter, ærteskud & safransauce
295,-

Stegt kyllingebryst

Med nye porrer, Samsø kartofler, hønsesky, & frisk brøndkarse
275,-

Ribeye

Med bearnaisesauce, grønne asparges & pommes frites
385,-

Perlebygotto (vegan)

Med syltede svampe, asparges & kartoffelchips
245,-

Tilbehøret på hovedretterne er afstemt efter sæsonens grønt fra lokale avlere.

Desserter

Kompot af Samsø æbler

m. crumble & hvid chokoladeskum
155,-

Mandel Mazarin

m. æblesorbet & chokoladekrystaller
135,-

Istallerken

Sorbet, iscreme, nødder, bær

145,-

Tre gode oste

Fast, skimmel & blå med sylt og knas
175,-

Vi laver vegetar- og veganerretter samt børnemenuer efter ønske. Vi tager desuden gerne hensyn til allergener. 

VINMENU

Badehotellets vinmenu

3 glas – pris pr. gæst
275,-

Badehotellets franske vinmenu 4 glas

4 glas – pris pr. gæst
425,-
Sæson menu

På Restaurant Behrnt  har vi udover vores a la carte, også en sæson menu. Menuen skifter fra dag til dag, alt efter hvad vores dygtige lokale leverandører tilbyder.

2-retters menu

425,-

3-retters menu

495,-

Åbningstider

Restaurant Behrnt har åbent hver dag fra kl. 18.00 
Sidste bestilling (mad) kl. 21.30. Restauranten lukker kl. 23.30