Om Ballen Badehotel

Hotellet

Oprindeligt var Ballen Badehotel en kombineret købmands- og speditionsforretning, etableret og drevet af Emil Behrnt.

 

I efteråret 1895 udvidede Emil Behrnt købmands- og speditionsforretningen med en bank, som voksede sig større med tiden. Behrnt døde i 1913 og i 1914 flyttede banken til Tranebjerg, hvor Jyske Bank i dag har til huse.

 

Emil Behrnt har fået strædet bag hotellet opkaldt efter sig samt Restaurant Behrnt og Emil B.

Rigmors Hus

Ballen Badehotel anno 1928 består ud over hotellet af følgende enheder:

 

Villaen, som ligger lige bagved selve hotellet på Behrntvej, med 2 soveværelser, stor opholdsstue og 2 solterrasser og have.

 

Anneks med 5 store dobbeltværelser og plads til opredninger beliggende lige over for badehotellet.

 

4 Junior Suiter med egen terrasse. Suiterne består af et stort værelse med hems og har plads til 4 personer.

 

Rigmors Hus ligeledes på Behrntvej med 4 dobbeltværelser. Rigmor var en meget elskværdig og gæstfri dame, en god historiefortæller, som var kendt for at lave god mad.

Samsø

Samsø og havet omkring øen indbyder til en vidunderlig blanding af dyb afslapning i rolige omgivelser og herlige ferieaktiviteter.
Strandene varierer fra brede børnevenlige strande med lavt vand, til det lidt dybere, andre steder mere stenede strande, hvor der til gengæld er gode fiskemuligheder. Overalt er vandet krystalklart, og den lange kyststrækning betyder at strandene aldrig er overfyldte.

Samsø er på 114 kvadratkilometer heraf 20% fredning, og på dette areal findes en ubeskrivelig smuk og meget afvekslende natur, der byder på mange oplevelser og muligheder for aktiviteter.
Landskabet og de korte afstande gør også Samsø ideel til cykelfe­rie.

 

På øen lig­ger en perlerække af hyggelige lands­byer, i alt 22, større eller mindre med hvert sit særpræg. De opleves bedst ved en stille slentretur, så man når at få de små detaljer med.

 

Naturmæssigt er Samsø et stykke Danmark i miniformat: kyststrækninger med stejle skrænter, et bakkelandskab med dybe dale og smeltevandskløfter, hedelandskab og frugtbare landbrugsområder og fjord med mange øer og holme.

 

Se meget mere om Samsø på:

Visitsamsoe.dk
Se/print kort over øen
Cykelruter Samsø
Lej Cykler
13 Skønne Naturspots

Samsø natur